Välkommen Matilda!

Av Matilda Salekärr 6 år sen

Vår nyaste rekrytering har ena foten i produktionsledning och den andra i vår interna kommunikation. Välkommen Matilda Salekärr! Tjejen som beskriver sig som vår alldeles egna MacGyver. Och den titeln, den ger vi henne gärna. Nu delar hon med sig av sina reflektioner – från ett stycke nybakad student till skrivbord, dator och titel.

Som en alldeles nybakad student kan arbetslivet te sig skrämmande, fabulöst och allt däremellan.

Under tre år har man varit inom högskolans trygga väggar. En skola som i mångt och mycket är som vilken skola som helst; skvaller på rasterna, grupperingar, tuffa gänget längst bak i rummet som egentligen är klassens slöfockar och knappt öppnat en bok. Det som på något sätt var den samhörighet alla kände var den gemensamma strävan efter något mer, något riktigt. Att få samla de där sista vuxenpoängen genom att lyckas slå sig in på arbetsmarknaden inom det område man har studerat.

Det är egentligen ganska märkligt, att man stressar upp sig över att ens CV kanske inte ser tillräckligt “bra” ut. Men vem listar egentligen precis allt man har gjort? Man hoppar över ett tråkigt sommarjobb, man kryddar ett extrajobb, man filar och man slipar tills ens CV uppnår perfektion! Eller åtminstone vad man tror att varje plats man söker till anser vara perfekt…

När man har den ofantliga turen att bli tipsad till ett jobb av en vän, så både vinner man och förlorar man lite samtidigt. Helt plötsligt står man där, kontraktet är skrivet och fritiden är puts väck! Istället har man ett 20-tal nya kompisar, nytt skrivbord, ny dator… och en titel!

Mitt namn är Matilda, Right Thing uniteds alldeles egen MacGyver. Hemma är längs Bohuskusten, men jag bor i Kommendantsängen, Göteborg. En informatör, med ena foten i produktionsledning och den andra i bolagets interna kommunikation. I min ryggsäck hittar man ett potpourri av teaterutbildningar, juniora PR-uppdrag, butiksbiträde med mera. Men nu befinner jag mig dagligen på Kungsgatan 48A och jag tackar aldrig nej till en kaffe.

Vi hörs!

Kategori:
  Right Thing