Välkommen åter!

Ett hjärtligt tack till alla ni som tog er hem till oss en kylig novembermorgon, kul att ha er här och oerhört roligt med engagemanget och alla reflektioner!
Av Matilda Salekärr 6 år sen

Finns det något som alla återförsäljare och varumärken har gemensamt? Ja, målet att genom försäljning skaffa sig nöjda och återvändande kunder. Som avsändare är det väsentligt att se över sin kommunikationsuppbyggnad. Hur kommunikationen upplevs av potentiella kunder. Ända från reklamannonsen som man såg till kassan i affären när man ska betala. 

Med en förankring i det aktuella, tillika spännande, fenomenet Black Friday tog vi en närmare titt på dessa frågor under veckans Kunskapsfrukost. Black Friday är idag en förväntad rea, med snudd av att bli en tradition, utan att egentligen ha några som helst traditionella kopplingar till Sverige i övrigt. Mängder med varumärken med bas eller ursprung i Sverige har hakat på rean, men med skillnader i hur man förhåller sig till sin egen profil. Somliga kör 30 procent på hela sortimentet, andra satsar på en rabatt på 20 procent vid köp av minst tre varor, medan en tredje har sänkta priser på sina egna märken. Konsumenter handlar efter säsong, men samtidigt ser man ett vanligt sätt att förhålla sig till att man söker upp vad man vill ha, men inväntar sedan rean som man vet väntar bara ett par veckor bort.

Flera funderingar väcktes

Våra kollegor P-O Lagergren (konsult kring kommersiell effekt i butik) och Henrik Björklund (CEO/Account Director) gav ett antal olika exempel på hur Black Friday har varit synligt i år. Deltagarna fick komma med sina egna tankar och idéer kring hur allt från rean paketerats till hur företag speglar sina varumärkeslöften i handling och aktioner. Några funderingar som väcktes var:

  • Hur beter sig kunden?
  • Kan passiva behov stillas av reashopping?
  • Hur gör man för att inte tappa mobilsurfaren till dess att köpet är gjort?

Det handlar ofta om att bygga kampanjer som fungerar i butiken. Att forma butiken efter kampanjen – utan att tappa varumärket på vägen. Viktiga kommunikationsnivåer att hålla reda på och få en koppling mellan är:

  • Erbjudandet
  • Temat/säsongen
  • Varumärket.

Har du missat våra Kunskapsfrukostar? Ingen fara. Vi kör igång igen under våren med aktuella teman. Vill du se till att du inte går miste om en inbjudan till våra framtida event? Då är du varmt välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Eller om du föredrar Facebook eller LinkedIn får du givetvis våra rykande färska nyheter även där!

Välkommen åter vid en annan kunskapsfrukost, håll utkik här!
Kategori:
  Right Thing