En grafisk designer med kaffeproblem

Anton är Warhol-fantasten med en förkärlek till 2D.
Av Matilda Salekärr 6 år sen

Hos oss på Right Thing united börjar det bli dags att lägga sommaren 2017 bakom oss. Det innebär nya rutiner, rivstarta projekt och inte minst att välkomna nya ansikten på kontoret! Vi har nöjet att i två månader framöver ha Anton Holmberg Olsson hos oss. Anton är Warhol-fantasten som tror att man verkligen bör passa sig för Loch Ness-monstret och en grafisk designer med kaffeproblem.

När Anton själv får berätta

“En före detta fiskmånglare som nyligen tagit sin kandidatexamen i informatik efter tre års studier på Jönköping University där jag läst programmet New Media Design.”

Redan som liten fick Anton upp ögonen för design tack vare konstnärliga anlag i släkten som först tog sig form när han skapade flaggor för en fotbollssupportergrupp. Munkebäcksgymnasiets Medialinje med inriktning grafisk design gav honom mersmak som gjorde att han sedan sökte sig vidare till Jönköping.

Att jobba med grafisk design är målet. Det hade, som Anton själv beskriver det: “varit ett privilegium att få arbeta med det som gör mig lyckligast. Att få betalt för att dagligen sitta med det element som bäst ger utlopp för min kreativitet.”

Annars föredrar Anton att använda sig av Warhols citat: I never read, I just look at pictures. Att få vara kreativ och uttrycka sig i bilder är väldigt, väldigt viktigt – det fungerar lite som terapi. Anton uppskattar att han lägger ungefär hälften av sin vakna tid på att skapa och då helst i Adobe Illustrator, eller möjligtvis Indesign eller Photoshop. För att hålla fokus i skapandet så dricks det en hel del kaffe, Anton erkänner att han helt klart är kaffeberoende (men säg, vem är inte det?).

“Jag är en drömmare”

Som utomsocknes student tycker Anton att Jönköping var fantastiskt! Det fanns mycket inplanerat och alltid aktiviteter på campus att ta del av. Men för Anton lockade Erasmusprogrammet, vilket resulterade i en utbytestermin vid Edinburgh Napier University, Skottland. Nämner man Skottland är en av de första associationerna för många Loch Ness-odjuret. Anton beskriver sig själv som en drömmare, som därmed vill tro på Nessie, men mer realistiskt konstaterat: det kan vara världens mest kända turistfälla. Väldigt fint dock!

Som för många andra som reser utomlands började Antons Instagramkonto så sakteliga fyllas med bilder från det skotska höglandet, men där hittar man också ett och annat alster i form av färgglada poster som denna:

AntonHolmbergOlsson-FRUKT

Anton om att vara grafisk designer i ett mobilt samhälle

Som student inom grafisk design är det viktigt att hitta de bästa applikationerna och programmen. Det självklara för många, inklusive Anton, är Adobe-paketet. Några andra som går varma hos Anton är Font Ninja, Behance och Pinterest.

Vill du veta mer om Anton hittar du honom online på LinkedIn.

Och självklart når du honom via mail!

Kategori:
  Right Thing