Språkpoliser har alltid fel – LIVE!

Dissen fortsätter på Bokmässan
Av Einar Korpus 5 år sen
För några veckor sen skrev jag en artikel om språkpoliser. Sällan har så många reagerat så starkt på något så enkelt och självklart! I den slutna men inte särskilt anonyma facebookgruppen Anonyma språkpoliser har jag blivit kallad saker som snorig filosofistudent, subversiv, förrädare, anarkist och språkmissbrukare. Fantastiskt! Nu får jag chansen att möta hatet i verkliga livet. På lördag, den 29 september klockan 14.00, står jag på scenen på årets bokmässa i Göteborg och pratar om varför språkpoliser alltid har fel. Jag hoppas på fler mothugg och välkomnar samtidigt även ett och annat medhugg.

Ett axplock ur programmet:

  • Språkpoliser är sjuka människor. Jag kan bevisa det.
  • Språkpoliser behöver terapi. Tung, långvarig terapi.
  • Språkpoliser är rädda för att språket förändras. Seriously?
  • Språkpoliser tror att de har koll. Ja, om nollkoll är lika med koll.

Varmt välkomna till Bokmässan på lördag! Ni hittar mig i Göteborgs universitets monter B07:74, och tidpunkten är alltså 14.00.

Kategorier:
  Analys och strategi, Right Thing