Språkpoliser har alltid fel – LIVE!

Dissen fortsätter på Bokmässan
Einar KorpusAv Einar Korpus 11 månader sen
För några veckor sen skrev jag en artikel om språkpoliser. Sällan har så många reagerat så starkt på något så enkelt och självklart! I den slutna men inte särskilt anonyma facebookgruppen Anonyma språkpoliser har jag blivit kallad saker som snorig filosofistudent, subversiv, förrädare, anarkist och språkmissbrukare. Fantastiskt! Nu får jag chansen att möta hatet i verkliga livet. På lördag, den 29 september klockan 14.00, står jag på scenen på årets bokmässa i Göteborg och pratar om varför språkpoliser alltid har fel. Jag hoppas på fler mothugg och välkomnar samtidigt även ett och annat medhugg.

Ett axplock ur programmet:

  • Språkpoliser är sjuka människor. Jag kan bevisa det.
  • Språkpoliser behöver terapi. Tung, långvarig terapi.
  • Språkpoliser är rädda för att språket förändras. Seriously?
  • Språkpoliser tror att de har koll. Ja, om nollkoll är lika med koll.

Varmt välkomna till Bokmässan på lördag! Ni hittar mig i Göteborgs universitets monter B07:74, och tidpunkten är alltså 14.00.

Kategorier:
  Analys och strategi, Right Thing