Sökes: Senior Copywriter

Av Henrik Björklund 5 år sen

Tjänsten är tillsatt. Tack för visat intresse.

Jobbeskrivning

Som copywriter hos Right Thing united skapar du tillsammans med din arbetsgrupp strategisk, idéstark och samtida kommunikation baserat på kunskap och insikt. Karaktären på uppdragen består av allt från idé- och konceptutveckling till produktion av mer omfattande texter och en hel del film. Right Thing united ligger i framkant på den digitala arenan, därför får du hos oss huvudsakligen arbeta med avancerade digitala kampanjer, även om vi också gör en del traditionella produktioner för de situationer där det passar bäst. Du samarbetar både med andra kreatörer och med specialister inom till exempel webbutveckling, mediaplanering och SEO.

Önskad kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av byråarbete och kan visa på framgångsrika uppdrag för olika typer av kunder. Du skall förstå och ha erfarenhet av digital kommunikation som bärande del i en kampanj. Att du har erfarenhet av filmproduktion och därmed av manusskrivande är också viktigt. Du gillar kunder med komplexa erbjudanden, har du dessutom lätt för att omsätta branschlingo inom exempelvis medicin- och industriteknik och ekonomi till lättillgänglig kommunikation är det en fördel.

Hos oss förutsätts du ta stort eget ansvar, både för att driva projekt i mål tillsammans med din arbetsgrupp och för att du levererar enligt plan. Då flera av våra kunder är internationella ser vi det som ett extra plus om du kan visa att du även skriver på engelska.

Om oss

Right Thing united är en kommunikationsbyrå med fysisk hemvist i Göteborg. Själsligt och professionellt befinner vi oss dock ständigt på upptäcktsfärd – inte sällan i det digitala medielandskapets framkant. Vi är ett team specialister som drivs av att lära oss så mycket som möjligt om vår omvärld och hur vi kan påverka den med kommunikation. Allt för att vi tillsammans ska kunna rådge våra kunder på basis av kunskap.

För ändamålet har vi samlat nyfikna experter inom allt från varumärkesstrategi och reklamkreation till content marketing och UX-design. Dessutom har vi en egen mediebyrå som planerar, optimerar och följer upp våra kampanjer så att vi hela tiden får nya insikter som vi kan använda för att maximera return of investment (ROI) för våra kunder.

Ansöker gör du lättast på LinkedIn. Läs mer om oss på rightthing.se, eller hör av dig till Henrik med eventuella frågor.

Kategori:
  Right Thing