Digitaliseringen – våran vardag!

Svenskarna och internet 2018 är här – den årliga studien om svenskarnas internetvanor.
Av Uno Ullvén 4 år sen

Text och idé är framtagen av våra praktikanter från Yrgo. Ted Krantz Holberg, Copywriter och Agnes Matilda Åkesson, Art Director.

Nu har äntligen Svenskarna och internet 2018 publicerats – den årliga studien om svenskarnas internetvanor av Internetstiftelsen i Sverige. Vad händer i det svenska samhället, vilka slutsatser kan vi dra och hur påverkar det dig? Läs vidare för att se hur olika vi uppfattar samtiden, men också för att förutspå framtiden med vår nya uppfinning: Intern.net!

Statistiken väcker många känslor och åsikter kring framtiden. Både positiva och negativa visioner flyter upp till ytan. Right Thing united vill egentligen inte vara de som väljer sida, därför lämnar vi dig med en diskussion mellan båda parterna. Här har du vännerna Lars och Leifs Facebook-konversation!
Lars
Tjena! Läste in mig på statistiken om Svenskarna och internet 2018 som du länkade. Jättekul!

Leif
Eh vadå “jättekul”? Läste vi verkligen om samma sak?

Lars
Eeeeeh ja, vad menar du? Jag läste som sagt det du länka.

Leif
Hur kan du då tycka att det är kul? Det är ju för fan pinsamt. Såg du inte att 26 % av spädbarn använder internet? Helt sjukt. Vart är världen påväg? Am I right?

Lars
Men snälla… Tror du på allvar att det är ett problem? Barnen behöver ju lära sig tidigt för att de ska kunna hänga med. Alla jobb i framtiden kommer ju att involvera internet på ett eller annat sätt.

Leif
Jo men det kanske inte är så nyttigt för ditt barn att få en “skärmbränna” innan han eller hon har hunnit uppleva solljus för första gången? Vad är det för existens egentligen?

Lars
Äsch vad löjlig du är. Barnet kommer att växa upp och hantera teknik bättre än du någonsin har kunnat, det är nödvändigt. Kan du inte ta det lugnt och fokusera på den positiva statistiken istället? Som att 46 % har en tränings- eller hälsoapp, och att internetbaserade tjänster växer om de analoga vilket betyder mindre papper och tillgång till bättre och smidigare tjänster!

Leif
Struntprat. Jag tror du lyckades nämna de enda bra grejerna utav alla 1000 saker som står där. 52% av ungdomar  i åldern 12-15 publicerar sin position på sociala medier som om de vill bli kidnappade. 53% av svenskar med internet på jobbet läser arbetsrelaterad e-post på semestern, vilket antagligen ökar stressen enormt. Och 3 % av folk i åldern 76+ använder snapchat. Vad fan ska dem med det till?!

Lars
Du är för fan den bittraste människan jag har träffat! Låt gamlingarna ha sitt kul för i helvete. Jag råkar veta att 1 % utav dem använder Tinder också, men den mest relevanta statistiken i det här fallet måste vara att du är 100 % idiot!

Leif
Aa visst, det kommer ju från rätt käft. Tänk dig att du ser din egna farmor slira runt på stan och nätdejta, skulle du verkligen vara okej med det? Absurt!

Lars
Sålänge hon inte stöter på din morfar så är det helt okej för mig. I det fallet skulle jag bli lite äcklad. Du förstår väl att alla gamlingar i framtiden kommer att använda internet? Anledningen till att de är så få i dagens läge är att de flesta som inte gör det heller aldrig har testat. Som du redan har lagt märke till så utsätts alla unga människor för internet, och de kommer fortsätta med det. Det handlar bara om att du ska acceptera verkligheten.

Leif
Men varför ska JAG acceptera något som är dåligt för oss? Det är oansvarigt, fegt också! Det är sånna som du som blundar för farorna, och får senare generationer att lida för dina egna misstag.Vi klarar oss utan internet och allt det här digitala tramset.

Lars
Asså shit vilken dubbelmoral. Digitalt trams? Du använder messenger just nu liksom.

Leif
Ja men jag hade klarat mig bättre utan det! Att förklara uppenbara saker för idioter kan jag göra ansikte mot ansikte.

Lars
Ja men då ska du chansen. Vi kan träffas och “snacka” lite nu direkt om du så gärna vill det.

Leif
Kom till järntorget så ska du få smaka på min analoga knytnäve.

Lars
Gå ut och dela din position så att jag hittar dig!

Leif
Det enda jag ska dela ikväll är din näsa!

Lars


I ära till framtiden så vill Right Thing united nu presentera ännu en tjänst skapad med vår otroliga teknologi. En robot, nej… Vår alldeles egna artificiella intelligens! Den förutspår framtiden baserat på årets internetstatistik från IIS. Och eftersom det är vi praktikanter som har gjort den, så heter den Intern.net. Vågar du blicka in i framtiden och se vilka nya mojänger och uppfinningar som finns där? Testa här!

Kategori:
  Digitalt