Serietips – Abstract: The Art of Design

Av Simon Syrén 6 år sen

Erkända designers + Netflix = sant! Du har väl inte missat att det finns en dokumentärserie om design? Arkitektur, illustration, bilar, typografi – åtta avsnitt om visionära designers som formgett vår värld. Scott Dadich, skapare och producent av serien, menar på att Abstract är en frisk fläkt i urvalet av designdokumentärer. Varje avsnitt är fristående och format efter sin inriktning. Dessutom är allt filmat med Red Epic Dragon–kameror, bland de bästa linserna på marknaden. Dadich utlovar fem stjärnor och två tummar upp!

Vår Account Director Simon säger så här om serien:

Allvarligt talat. Jobbar du med kommunikation, design, eller något annat av de yrken som av någon outgrundlig anledning kallas kreativa* så ska du se denna dokumentärserie. Personligen gillade jag avsnitten om den grafiska designern Paula Schrer och fotografen Platon bäst. Men även ämnen som inte ligger helt nära min vardag som avsnitten om den nyskapande arkitekten Bjarke Ingels, den galet kreativa scenografen Es Devlin och sneakerguden Tinker Hatfield gjorde att jag satt som klistrad framför TVn.

 

*Jag menar kreativitet är väl bra i alla yrken bortsett från bokföring (eller det kanske är bra där också, vad vet jag?).
Du hittar Abstract: The Art of Design här!
Kategori:
  Right Thing